بهترین مدل پراید کدام است؟

بهترین مدل پراید کدام است؟

همان گونه که اطلاع دارید قبل از خرید هر خودرو نیاز است که اطلاعات کافی در مورد آن خودرو داشت تا بتوان با توجه به بودجه در دسترس بهترین انتخاب را انجام داد. اگر تمایل به خرید خودروی پراید دارید، باید بدانید این خودرو از زمان ورودش به بازار ایران در مدل های مختلفی عرضه شده است. بنابراین لازم است قبل از خرید با تمام مدل های آن آشنا شوید و سپس بهترین گزینه را انتخاب کنید. ( همیشه باید بعد از انتخاب خودروی پراید به فکر لوازم یدکی پراید هم باشید ) ما در این مقاله قصد داریم به مقایسه انواع مدل ها و فیس لیفت های پراید بپردازیم. در ادامه مقاله لوازم یدک ما را همراهی کنید.

تاریخچه و جزییات کلی خودروی پراید

بر خلاف تصور عموم مردم پراید ساخت شرکت کیا موتورز کشور کره است، ولی در واقع پراید اولین بار در ژاپن توسط شرکت فورد و مزدا تولید شد. این خودرو در ابتدا با نام فورد فیستوا به آمریکا شمالی و استرالیا فرستاده شد.ج طبق گزارش اداره ایمنی بزرگ راه های آمریکا، عنوان بدترین خودرو از نظر ایمنی را با خود به یدک می کشید که موجب شد خیلی زود به قاره کهن برگردد.

امتیاز این خودرو که از همه جا رانده شده بود توسط شرکت کیا موتورز خریداری شد و از سال ۱۹۸۷ خط تولید این خودرو با نام کیا پراید آغاز به کار کرد. نسل اول این خودرو از سال ۱۹۸۷ تا ۱۹۹۳ به کار خود ادامه میداد. نسل بعدی این خودرو در دو نسخه با نامهای هاچ بک و سدان هایی با نامxl و gtx تا سال ۲۰۰۰ تولید میشد و پس از آن عمر پراید در کشور کره نیز به پایان رسید.

در سال ۱۳۷۲ طبق توافقی که شرکت سایپا با شرکت کیا موتورز داشته است امتیاز تولید این خودرو به سایپا واگذار گردید. در زمان ورود پراید به ایران به دلیل عدم تنوع در محصولات خودرویی ایران مورد استقبال شدید مردم قرار گرفت.

خودروی پراید بعد از گذشت سه دهه از تولید آن در ایران بعد از پیکان یکی از خودروهای نوستالوژی ایران محسوب می شود. در این قسمت مروری کلی بر تاریخچه پراید داشته ایم و در ادامه به بررسی مدل های مختلف آن می پردازیم.

بررسی خودروی پراید صبا

اولین خودروی پراید وارداتی به ایران پراید صبا نام دارد. پراید صبا در واقع جد اصلی نسخه های مختلف پراید محسوب می شود و مدل های دیگر تنها با تغییرات جزئی تغییر می کردند. پراید صبا تنها دارای شباهت زیادی با پراید اصلی است.

پراید صبا دارای یک موتور چهار سیلندر خطی است که می تواند ۶۳ اسب بخار قدرت تولید کند و در مقایسه با مدل های دیگر قدرت کمتری دارد. ضعف قدرت این خودرو به دلیل داشتن وزن پایین تا حدودی برطرف شده است و سرعت بالایی را تجربه خواهید کرد، به طوری که صفر تا صد را می توانید در ۱۵ثانیه طی کنید.

همچنین خودروی پراید پراید صبا مانند بقیه مدل های پراید از یک گیربکس پنج سرعته بهره می برد. پراید صبا سال ۸۹ از خط تولید خارج شد و در سال های آخر مدل دوگانه سوز این خودرو وارد بازار شد. علاوه بر پوئن های مثبت گفته شده باید به استهلاک پایین و هزینه نگهداری پایین این خودروی پر از ضعف نیز اشاره کنیم.

مشخصات پراید صبا

معایب پراید صبا

  • آلایندگی یورو ۲
  • ضعف در بدنه و ایمنی
  • نداشتن ترمزABS
  • عدم برخورداری از فرمان هیدرولیک

موارد گفته شد همگی جزء ضعف های خودروی پراید صبا است. با وجود همه ضعف ها ولی بازهم به دلیل مصرف سوخت پایین و استهلاک پایین خودرویی بسیار پر طرفدار و محبوب است و برای کارهای درون شهری گزینه مناسبی به شمار می آید.

مشخصات فنی پراید صبا

موتور 4 سیلندر 8 سوپاپه
حجم موتور 1323 سی سی
تنفس موتور تنفس طبیعی
انتقال نیرو دیفرانسیل جلو
حداکثر قدرت 63 اسب بخار در 5500 دور در دقیقه
حداکثر گشتاور 103 نیوتن متر در 2800 دور در دقیقه
جعبه دنده 5 دنده دستی
شتاب 0 تا 100 15 ثانیه
حداکثر سرعت 170 کیلومتر در ساعت
اندازه (میلیمتر) 3935 طول- 1605 عرض 1455 ارتفاع

بررسی خودروی پراید ۱۴۱

پراید ۱۴۱ در سال ۱۳۸۲ وارد بازار کشور شد تا محصولات سایپا تنوع بیشتری داشته باشند؛ اما به دلیل رتبه کیفی پایین، بازار فروش مناسبی نداشت. این نسخه از پراید به دلیل داشتن معایبی از جمله نقص در مونتاژ برخی قسمت ها، آب بندی نامناسب درب صندوق و صداهای اضافی در قسمت انتهایی کابین، در سال ۱۳۹۴ از خط تولید خارج شد.

 نقاط ضعف پراید 141

مزایای پراید 141

خودروی پراید ۱۴۱ با توجه به تمام مشکلات دارای مزیت هایی نیز است که می توان به برخی از آنها اشاره کرد. اولین مورد حالت بازشو صندوق عقب است به طوری که مانند نسخه هاچ بک با کمبود فضا روبرو نیست. دومین مزایا می توان به طراحی نه چندان جالب بدنه پراید ۱۴۱ اشاره کرد؛ اما با این وجود در مقایسه با سایر نسخه ها کمتر تکراری هستند همچنین نسبت به سایر نسخه ها زودتر به داشبوردهای جدید مجهز شده اند. سایپا ۱۴۱ در تمام دوران تولید از نظر تعداد و سطح کیفیت آپشن ها در مقایسه با خودروهای امروزی حرف زیادی برای گفتن ندارند.

امکانات پراید ۱۴۱

  • فرمان هیدرولیک
  • ترمزهای ضد قفل
  • ایربگ های سرنشینان جلو

فضای داخلی خودروی پراید ۱۴۱

در این قسمت به طراحی داخلی سایپا ۱۴۱ می پردازیم. این مدل از لحاظ فضای داخلی شباهت بسیار زیادی به پراید ۱۳۱ دارد. در سبک داشبورد نیز ابتدا داشبورد پراید ۱۴۱ ارتقا یافت و بعد از آن بقیه نسخه های پراید از روی آن کپی برداری کرده اند. همچنین می توان به تفاوت در معدودی از جزییات نشانگرها اشاره کرد. در حالت کلی با توجه به فضای کلی و ابعاد آن می توان گفت که قیمت ماشین پراید ۱۴۱ قابل قبول است.

مشخصات خودروی پراید ۱۴۱

پراید ۱۴۱ مانند سایر نسخه ها از پیشرانه موتور ۱.۳ لیتری با کد M13 استفاده می کند. این پیشرانه ۱.۳ لیتری دارای چهار سیلندر و در نسخه های مختلف ارتقا یافته با آلایندگی یورو ۴ است. پراید ۱۴۱ دارای ۷۱ اسب بخار در دور ۵۲۵۰ و همچنین قدرت ۱۰۸ نیوتن متر در دور ۲۷۵۰ است.

هرچند پراید ۱۴۱ یک خودروی اقتصادی محسوب می شود، ولی این مشخصات برای یک خودرو مقداری ناامید کننده است. جهت رفع مشکل پیشرانه، وزن سبکی در حدود ۹۴۰ کیلوگرم در نظر گرفته اند که این ضعف بیش از حد به چشم نیاید. هرچند از خودروی پراید ۱۴۱ نباید انتظار شتاب بسیار زیاد داشت.

اگر بخواهیم مشکلات پیشرانه هشت سوپاپ را بررسی کنیم می توان به بازدهی پایین، آلایندگی بالا و تکنولوژی ساخت قدیمی اشاره کرد. هرچند در کنار این مشکلات مزایایی نیز دارد که شامل مصرف سوخت پایین، حساسیت بسیار کم نسبت به کیفیت بنزین و مقاومت بالا است. در این پیشرانه وظیفه انتقال قدرت برعهده یک جعبه دنده ۵ سرعته است که قدرت را به چرخ های جلو منتقل می کند.

همچنین در سرعت های بالا بخاطر وجود ترمزهای دیسکی جلو و کاسه ای عقب کمی با احتیاط حرکت کنید؛ چراکه قدرت چندانی ندارند.

مشخصات فنی پراید ۱۴۱

محور محرک دیفرانسیل جلو
حجم موتور ۱۳۲۳ سی سی
نوع موتور M13
حداکثر قدرت ۷۱ اسب بخار در ۵۲۵۰ دور در دقیقه
حداکثر گشتاور ۱۰۸ نیوتن متر در ۲۷۵۰ دور در دقیقه
شتاب ۱۴.۵ ثانیه
حداکثر سرعت ۱۷۰ کیلومتر بر ساعت
تعداد سیلندر 4
تعداد سوپاپ 8
انتقال قدرت ۵ سرعته دستی
مصرف سوخت ترکیبی ۶.۴ لیتر در صد کیلومتر
استاندارد آلایندگی یورو ۳
سیستم فرمان هیدرولیکی
سیستم تعلیق جلو مک فرسون فنر لول
سیستم تعلیق عقب نیمه مستقل
نوع بدنه لیفتبک
نوع رینگ فولادی
نوع شاسی یکپارچه
ترمز جلو دیسکی
ترمز عقب کاسه‌ ای

بررسی خودروی پراید ۱۱۱

پراید ۱۱۱ در نسخه های جدید یا همان خودروی پراید هاچبک در نسخه های قدیمی یک خودروی مقرون به صرفه و جمع جور است. این خودرو برای استفاده در شهرهای پرترافیک و رانندگی با سرعت کم، گزینه بسیار مناسبی است؛ زیرا با سایز کوچک و فرمان پذیری بالا می تواند قدرت خودنمایی بالایی داشته باشد..

همچنین می توان به سازگاری بسیار بالای این خودرو با بنزین بی کیفیت ایران اشاره کرد که یک مزیت مهم محسوب می شود. در فضای داخل کابین نیز نسبت به خودروهای کوچک بازار مانند ۲۰۶ جادارتر است. حتی فضای قابل دسترس در صندوق عقب پراید ۱۱۱، فضای مناسبی را در اختیار مصرف کننده قرار داده است حتی نسبت به خودروی ام وی ام 110s فضای بیشتری دارد.

یکی دیگر از مزیت های این خودرو فراوانی قطعات یدکی است و برای تامین قطعات مورد نیاز با مشکلی مواجه نخواهید شد. بازار فروش خودروی پراید ۱۱۱ نیز بسیار داغ است و هر موقع قصد داشته باشید می توانید به راحتی آن را به پول نقد تبدیل کنید.

اگر بخواهیم به نکات منفی این خودرو بپردازیم اولین مورد قابل ذکر ضعف در سیستم ایمنی است، البته منظور از ضعف در سیستم ایمنی تنها مربوط به مقاومت در برابر ضربات نیست و در سیستم فرمان پذیری و ترمزها نیز ایراداتی وجود دارد.

همچنین خودروی پراید ۱۱۱ از لحاظ اینکه یک خودروی اقتصادی محسوب می شود و برای مسافرت های طولانی صندلی های راحتی ندارد، همچنین میزان بسیار زیادی صدا به داخل کابین وارد می شود. از نظر رفاهی نیز از امکانات چشمگیری بهره نبرده است.

هرچند مقاومت پیشرانه این خودرو نسبت به برخی رقبا مناسب تر است، پس می توان گفت که این خودرو گزینه کم ریسک و قابل قبولی است. اما باید توجه داشت که بخاطر توانایی محدودی که دارد تحت فشار زیادی قرار نگیرد که بتوانید از خطرات احتمالی جلوگیری کنید.

پراید 111 صفر

طراحی داخلی خودروی پراید ۱۱۱

در طراحی داخلی اتاق پراید ۱۱۱ هیچ گونه نوآوری دیده نمی شود و همه چیز سر جای خودش قرار دارد. از نظر جنس و کیفیت ساخت نیز در سطح بسیار پایینی قرار دارد و تنها بخاطر وجود ستون های باریک و شیشه‌ های بزرگ، راننده دارای دید بسیار مناسبی است. این پراید برای رانندگی در معابر شلوغ و پر ترافیک مناسب است و به دلیل گردش مناسبی که فرمان این خودرو دارد در فضاهای کوچک نیز دارای قدرت مانور بسیار بالایی است.

فضای داخلی کابین خودروی پراید ۱۱۱ نیز برای ۴ سرنشین با قد متوسط مناسب است. صندوق عقب پراید ۱۱۱ یک وسیله نقلیه هاچبک بوده که بیشتر برای مصارف شهری کاربرد دارد با این وجود دارای فضای صندوق مناسبی است. صندلی های پراید ۱۱۱ از نظر ارگونومی نیز پیشرفت قابل توجهی داشته است. هرچند که هنوز بظا سطح ایده آل فاصله دارد، ولی در کل این نسخه از پراید را می توان خودرویی ساده و بی کیفیت و در عین حال کاربردی توصیف کرد.

مشخصات پراید ۱۱۱ (هاچبک)

خودروی پراید ۱۱۱ نیز مانند بقیه مدل های پراید از یک پیشرانه چهار سیلندر هشت سوپاپ با حجم ۱۳۲۳ سی سی استفاده می کند. این موتور مانند همان موتورهای قدیمی پراید است، با این تفاوت که در برخی از قسمت های آن اصلاحاتی صورت گرفته است که موجب شده قدرت گشتاور بالاتر و آلایندگی کمتری داشته باشد.

این پیشرانه ارتقاء یافته با نام M13 شناخته می شود که توانایی تولید قدرت با ۷۱ اسب بخار و ۱۰۸ نیوتن گشتاور را دارد. با توجه به افزایش قدرت در این موتور هنوز دارای بازدهی پایینی است که این بازدهی کم به وسیله وزن سبک این خودرو جبران شده است.

البته باید به این نکته نیز توجه داشت در صورتی که قصد داشته باشید در پراید از موتور قدرتمندتری استفاده کنید، باید سایر قسمت های این خودرو نیز ارتقا پیدا کنند در غیر این صورت کنترل آن دشوار می شود. در اصل قدرت این خودرو برای استفاده داخل شهر مناسب است.

هرچند در جاده های بیرون نیز نسبت به ام وی ام 110s از تند تیزی و چابکی بیشتری برخوردار است؛ اما در کل نمی توان از این پیشرانه توقع بیش از حد داشت. اگر بخواهیم به مصرف سوخت پراید ۱۱۱ اشاره کنیم باید بگوییم که در حالت رانندگی ترکیبی در حدود ۴۴/۶ مصرف سوخت دارد. با این حال در مقایسه با ام وی ام 110s دارای مصرف سوخت بیشتری است.

مشخصات فنی پراید 111

موتور 4 سیلندر 8 سوپاپه
حجم موتور 1323 سی سی
تنفس موتور تنفس طبیعی
انتقال نیرو دیفرانسیل جلو
حداکثر قدرت 71 اسب بخار در 5200 دور در دقیقه
حداکثر گشتاور 108 نیوتن متر در 2500 دور در دقیقه
جعبه دنده 5 دنده دستی
شتاب 0 تا 100 14.5 ثانیه
حداکثر سرعت 170 کیلومتر در ساعت
وزن 905 کیلوگرم
اندازه (میلیمتر) 3673 طول – 1605 عرض – 1455 ارتفاع
فاصله بین دو محور 2345 میلیمتر

قیمت پراید ۱۱۱

قیمت پراید 111 طبق معاملات واقعی روزانه که در بازار وجود دارد، مشخص می شود. بنابراین نمی توان قیمت دقیقی برای پراید ۱۱۱ در نظر گرفت؛ چراکه قیمت روز پراید ۱۴۱ همواره در حال تغییر و دگرگونی است.

بررسی خودروی پراید ۱۳۱

پراید ۱۳۱ در واقع یک نسخه از کیا پراید است که بر روی پلتفرم X100 توسعه یافته و خودروسازان نیز مدعی هستند که نسبت به نمونه های قدیمی ایمن‌تر است. از سال ۱۳۹۲ که شروع به تولید مدل های یورو چهار کرده سطح آلایندگی موتور نیز بهبود پیدا کرده است.

 مشخصات پراید 131 sx

با وجود تمامی این تغییرات هنوز پراید ۱۳۱ به خودرویی مدرن و امروزی تبدیل نشده است. خودروی پراید ۱۳۱ طی سالیان متوالی است که عنوان اقتصادی ترین خودروی صفر کیلومتر همراه خود دارد و با توجه به ضعف در برخی قسمت ها، از سال ۱۳۹۹ از چرخه تولید خارج گردیده است. این خودرو دارای بازار بسیار داغی است و یکی از دلایل استقبال مردم از این خودرو نبود رقیب جدی در بازار داخلی در این بازه قیمتی است.

مزایای خودروی پراید ۱۳۱

  • دسترسی آسان به قطعات یدکی با قیمت مناسب و وجود قطعات یدکی فراوان
  • مصرف سوخت پایین و حساسیت کم نسبت به کیفیت بنزین
  • فضای مناسب داخل کابین
  • قدرت مانور بالا در شهر به دلیل چرخش فرمان بالا
  • کم هزینه بودن

همه موارد بالا جزء پوئن های مثبت خودروی پراید ۱۳۱است که موجب می شود این خودرو یک خودروی اقتصادی محسوب شود. پراید ۱۳۱ نیز همچون سایر محصولات سایپا برای مسافرت و سفرهای برون شهری مناسب نیست و در سیستم ترمز و پایداری دچار ضعف است.

معایب پراید ۱۳۱

  • طراحی تکراری و ساده
  • نداشتن امکانات مناسب رفاهی
  • ضعف در سیستم ترمز و پایداری خودرو
  • مشخصات سطح پایین از لحاظ فنی

همه موارد گفته شده باعث می شود که پراید ۱۳۱ را نتوانیم به عنوان یک سدان کامل محسوب کنیم. اما این خودرو برای مصارف شهری و کاری به دلیل هزینه نگهداری پایین و مصرف سوخت کم یک گزینه مناسب برای استفاده در شهر است.

طراحی داخلی خودروی پراید ۱۳۱

پراید ۱۳۱ در مقایسه با سایر مدل های پراید، شباهت زیادی به نسخه های قدیمی و کره ای دارد و بر خلاف پراید ۱۳۲ از ظاهر کلاسیک بهره نمی برد. شاید برای بسیاری به خصوص افرادی که از پراید ۱۳۲استفاده می کنند عجیب باشد که چرا عده ای هنوز از ظاهر قدیمی پراید ۱۳۱ استفاده می کنند.

شاید یک دلیل این افراد هارمونی بهتر خطوط در پراید ۱۳۱ است و دلیل دوم وجود سپرهای بدون رنگ در خودروی پراید ۱۳۱ باشد که این را یک مزیت می دانند. زیرا در تصادفات ترافیکی که بیشتر در شهرهای شلوغ اتفاق می افتد مقاومتر هستند و حتی در صورت ضربه خوردن و خرابی نیز مانند پراید ۱۳۲ نیاز به نقاشی و پولیش ندارند و هزینه کمتری برای مصرف کننده دارد.

البته ناگفته نماند که چنین تغییراتی کوچکی سبب شده است که مدل ۱۳۲ کمی جوان پسندتر بنظر بیاید. با همه این تفاسیر سایپا ۱۳۱ یکی از نوادگان همان پراید اولیه است و این قدیمی بودن در طراحی و رخ آن به وضوح مشاهده می شود.

مشخصات سایپا ۱۳۱

موتور پراید ۱۳۱ در طول سالیان چندین بار دچار تغییر و دگرگونی و تقویت شده است. از ابتدا که سوخت رسانی به صورت کاربراتوری بود و سپس به انژکتور مبدل گردید. در نهایت از برنامه ریزهای مختلفECU و مقداری اصلاحات که بر روی آنها صورت گرفته، منجر به افزایش قدرت و کاهش آلایندگی به یورو چهار شد.

با این اوصاف این خودرو از پیشرانه چهار سیلندر و هشت سوپاپ استفاده کرده و حجم موتور این نسخه ۳/۱ است. این پیشرانه با نامM13 مقدر است که ۷۱ اسب بخار قدرت و ۱۰۸ نیوتن متر گشتاور تولید می کند. با این مشخصات واضح است که نسبت به مدل های قدیمی پیشرفتی داشته، ولی همچنان در مقایسه با خودروهای روز جهان فاصله زیادی دارد.

البته ناگفته نماند به اعتقاد معدودی افراد این نسخه های جدید هرچند دارای قدرت بیشتر و آلایندگی کمتری است، ولی مقاومت نسخه های ابتدایی را ندارند.

مشخصات فنی پراید 131

موتور 4 سیلندر 8 سوپاپه
حجم موتور 1323 سی سی
تنفس موتور تنفس طبیعی
انتقال نیرو دیفرانسیل جلو
حداکثر قدرت 71 اسب بخار در 5250 دور در دقیقه
حداکثر گشتاور 108 نیوتن متر در 2750 دور در دقیقه
جعبه دنده 5 سرعته دستی
شتاب 0 تا 100 14.5 ثانیه
حداکثر سرعت 170 کیلومتر در ساعت
وزن 915 کیلوگرم
اندازه (میلیمتر) 3935 طول – 1605 عرض – 1455 ارتفاع
فاصله بین دو محور 2345 میلیمتر

قیمت پراید ۱۳۱

قیمت روز پراید ۱۳۱ در بازار ایران همواره در حال افزایش و کاهش است و نمی توان قیمت دقیقی از خودرو های صفر و خودروهای کارکرده شرح داد. اگر به دنبال خودروی دست دوم باشید که کمی معادله نیز پیچیده تر خواهد شد و با یک معادله چند مجهولی مواجه خواهید شد؛ چراکه ملاک های زیادی مانند قطعات رنگ شده یا تعویض شده، تعیین وضعیت شاسی ها و میزان کیلومتر واقعی کارکرد در تعیین قیمت موثر است.

موارد گفته شده معمولا توسط اشخاص عادی قابل تشخیص نیست، برای تشخیص آنها و برای اطلاع از قیمت خودروهای سایپا پراید می توانید به کارشناسان ما در لوازم یدک مراجعه کنید.

بررسی خودروی پراید ۱۳۲

اگر به تصاویر مزدا ۱۲۱ یا فورد فستیوا مراجعه کنید خواهید دید که این خودروها شباهت زیادی به پراید دارد. تنها تفاوت این دو را باید خارج شدن از چرخه تولید محصولات مزدا ۱۲۱ و فورد فیستوا دانست. جالب تر اینکه این محصولات حتی در همان زمان نیز محصولات خوشنامی نبودند و شرکت کیا موتورز کره جنوبی نیز به دلیل کیفیت پایین این محصولات با آنها خداحافظی کرد و سعی کرد خود را در مسیر بهتری قرار دهد.

در کنار این معایب پراید ۱۳۲ دارای مزیت هایی خاصی نیز است؛ ولی به دلیل سطح کیفیت ساخت، قدیمی بودن پیشرانه، سطح ایمنی پایین، طراحی معمولی و قدیمی نمی‌ توان از آن به عنوان یک سدان کامل نام برد.

قیمت پراید 132 sx

مزایای خودروی پراید ۱۳۲

در کنار تمامی این معایب کمی دور از انصاف است که از مزیت های این خودرو نامی برده نشود. از جمله این مزیت ها عبارتند از:

  • قیمت مقرون به صرفه
  • هزینه تعمیر و نگهداری پایین
  • دسترسی سریع و آسان به نمایندگی
  • مصرف سوخت پایین

همه موارد گفته شده جزء مزیت های این نسخه از پراید است که موجب می شود همچنان یکی از خودروهای محبوب محسوب شود.

معایب خودروی پراید ۱۳۲

یکی از بزرگترین نقطه ضعف های این خودرو ضعف در بحث ایمنی است که خود شامل ضعف در ستون ها، نوع ورقه استفاده شده در شاسی ها و ورق بدنه می باشد که باعث شده این خودرو در برابر ضربه ها مقاوم نباشد.

طبق گفته کارشناسان پروژه x100 سبب شده است که از نظر ایمنی ارتقا پیدا کند، پس می توان گفت که نسخه های جدید این محصول نسبت به قبل دارای ایمنی بیشتری هستند. با تمام این تفاسیر و کنار هم گذاشتن نقاط قوت و ضعف مشخص می شود که نقاط ضعف بر نقاط قوت می ورزند. زیرا علاوه بر ضعف در برابر ضربات در مواردی سیستم ترمز گیری و هندلینگ نیز دارای ایراداتی است و نمی توان آن را خودروی مطمئنی نامگذاری کرد.

البته این مورد برای مصارف شهری و با سرعت مطمئن کاملا نیازهای هر شخصی را برطرف می کند و به همین دلیل اگر فردی آرام و رانندگی با سرعت مطمئن را می ‌پسندید یک گزینه ایده آل و مناسب است.

ناگفته نماند با توجه به افزایش بسیار شدید قیمت ها حتی خرید خودروی پراید هم برای بسیاری از مردم مقدور نیست چه برسد به این که سراغ گزینه های مطمئن تر بازار برویم که مسلما دارای هزینه نگهداری بالاتری نیز هستند.

در هر حالت اگر از پراید ۱۳۲ به صورت صحیح و سرعت مطمئن استفاده شود یک خودروی اقتصادی و کارآمد است و از نظر ابعاد خارجی و ابعاد داخلی خودرو برای هر چهار سرنشین مناسب است. همچنین علاوه بر فضای مناسب داخل کابین می توان به مصرف سوخت پایین و شعاع چرخش فرمان بالا نیز اشاره کرد.

در بازار فعلی به دلیل همسان نبودن عرضه و تقاضا قیمت پراید ۱۳۲ روند افزایشی به خود گرفته است و بسیاری از خریداران در انتخاب پراید ۱۳۲ و تیبا دچار تردید شده اند به همین دلیل ارزش خرید این خودرو نیز برهم خورده است.

طراحی داخلی خودروی پراید ۱۳۲

هنگامی که شما در پراید ۱۳۲ را باز می کنید با اتاقی بی روح و و تماما پلاستیکی با کمترین امکانات جانبی مواجه خواهیم شد. البته نمی توان به این موارد خرده گرفت؛ زیرا این خودرو اقتصادی ترین خودروی موجود در بازار است.

اما با این حال میشد در کیفیت مونتاژ دقت بیشتری به خرج دهند. نمای کلی کابین ۱۳۲ در مقایسه با مدل های اولیه پراید کمی چشم نوازتر شده است و با بهره گیری گیری از دریچه های دایره ای و استفاده از خطوط منحنی در مقایسه با داشبوردهای قدیمی سبب شد کمی مدرن تر به نظر برسد.

در این خودرو بر خلاف خودروهای قدیمی از تودوزی یکپارچه استفاده شده است و تا حدودی مشکل از بین رفتن فرم قسمت بالایی برطرف شده است. همچنین طراحی این پراید به گونه ای است که بر خلاف ۲۰۶ برای جا پا فضای مناسبی دارد؛ ولی به دلیل عرض کم این خودرو فضای کافی برای سه سرنشین بزرگسال وجود ندارد.

مشخصات فنی پراید 132

موتور 4 سیلندر 8 سوپاپه
حجم موتور 1323 سی سی
تنفس موتور تنفس طبیعی
انتقال نیرو دیفرانسیل جلو
حداکثر قدرت 52 اسب بخار در 5500 دور در دقیقه
حداکثر گشتاور 103 نیوتن متر در 2800 دور در دقیقه
جعبه دنده 5 دنده دستی
شتاب 0 تا 100 15.5 ثانیه
حداکثر سرعت 156 کیلومتر در ساعت
وزن 850 کیلوگرم
اندازه (میلیمتر) 3952 طول – 1605 عرض – 1455 ارتفاع

قیمت پراید کارکرده

جهت خرید و فروش خودروی پراید پیشنهاد می کنیم که در ابتدا بازار آن را به خوبی بشناسید و قیمت های حدودی خودرو را بدست آورید. با این کار دید کلی نسبت به بازار خرید و فروش و قیمت ماشین پراید بدست خواهید آورد.

فاکتورهایی مانند کارکرد خودرو، مدل خودرو، سن خودرو، مهلت اعتبار بیمه شخص ثالث خودرو، وضع فنی خودرو، رنگ شدگی خودرو یا تصادف سنگین، آپشن های خودرو، وضعیت داخل خودرو و لوازم یدک می توانند در تصمیم گیری نهایی قیمت خودروی پراید تاثیرگذار باشند. چنانچه در زمینه تخصص کافی ندارید پیشنهاد می کنیم حتما از یک متخصص یا کارشناس در این زمینه کمک بگیرید.

قیمت پراید صفر

قیمت ماشین پراید مانند بسیاری از محصولات خودروسازی همواره نوسان قیمت دارد و افرادی که قصد جدی برای خرید دارند باید به صورت لحظه ای از قیمت آن باخبر شوند. برای مشاهده و اطلاع از قیمت پراید صفر امروز و قیمت پراید صفر 1400 می توانید از طریق سایت لوازم یدک اقدام کنید.

کدام مدل از پراید ارزش خریدن دارد؟

حالا که انواع مدل های خودروی پراید را بررسی کرده ایم باید بتوانیم نتیجه گیری کنیم که کدام مدل پراید ارزش خرید بیشتری دارد؟ در حالت کل پراید یک سدان کوچک است که استهلاک و مصرف سوخت پایینی دارد، همچنین هزینه نگهداری از این خودرو نیز بسیار مقرون به صرفه است.

با این حال تقریبا در تمامی مدل ها دارای ضعف مشابهی است که می توان به ضعف این خودرو در سیستم ایمنی و هندلینگ بسیار پایین اشاره کرد. در نتیجه باتوجه با ضعف موجود در آنها بهتر است که اگر قصد خرید دارید به سراغ مدل های SE بروید؛ زیرا این مدل ها از تجهیزات بیشتر و ایمنی بالاتری برخوردار است.

یکی دیگر از معایب پراید مربوط به کیفیت متریال مواد مورد استفاده در کابین خودرو است که از این جهت هیچ کدام نسبت به دیگری برتری ندارند. باتوجه به مطالب گفته شده انتخاب خودروهای صبا به دلیل قدیمی بودن و خودروی ۱۴۱ به دلیل وجود نواقص فنی بالا گزینه مناسبی برای انتخاب نیستند.

در مجموع اگر بخواهیم از بین موارد گفته شده بهترین مورد را انتخاب کنیم، پیشنهاد می کنیم به سراغ گزینه های تیپ SE، پراید ۱۳۱ و پراید ۱۳۲ بروید. ولی اگر خودروی مد نظر شما هاچبک است پراید ۱۱۱ گزینه مناسب تری برای خرید است.

در صورتی که قصد خرید هر کدام از مدل های ماشین پراید را دارید و می خواهید اطلاعات کاملی راجع به قیمت پراید امروز بدست بیاورید، پیشنهاد می کنیم با کارشناسان ما در لوازم یدک ارتباط برقرار کنید و راهنمایی های لازم را دریافت کنید.

در پایان امیدواریم با خواندن این مقاله اطلاعات مفیدی را کسب کرده باشید. بی‌صبرانه منتظر کامنت‌های شما عزیزان هستیم.

منبع : https://fa.wikipedia.org/wiki/%D9%BE%D8%B1%D8%A7%DB%8C%D8%AF